Fort 1881 ligt in Hoek van Holland, wat dichtbij Rotterdam en Den Haag ligt. Daarmee is het een ideale locatie voor bedrijfsuitjes. Het fort ligt aan de Nieuwe Waterweg en biedt plaats aan bedrijfsevenementen van twintig tot vijfhonderd personen. Het fort is van alle moderne gemakken voorzien, maar ademt nog steeds de historische sfeer. Daarmee is het een locatie die de tongen zeker los zal maken.

Fort Ministerie

Fort Evenementen biedt u op Fort 1881 een keur aan mogelijkheden voor uw bedrijfsevenementen. Bijzonder is ons teambuilding programma Fort Ministerie. Dit hebben we speciaal voor dit fort ontwikkeld. Het programma is namelijk gebaseerd op de ministerraad die hier eenmalig is gehouden tijdens WOII. Uw collega’s treden in het spoor van de ministers. Zij moeten aan de hand van uiteenlopende opdrachten miljoenennota’s verzamelen. Elk spel dwingt uw collega’s om op één of andere manier samen te werken.

Pantserfort

Fort 1881 is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw om de Nieuwe Waterweg te beschermen. Het was destijds één van de allerduurste verdedigingswerken. Toch is het nooit als zodanig gebruikt. Eenmaal klaar, bleek de schootkracht van de scheepskanonnen inmiddels groter dan die van de kanonnen van het fort. Omdat het fort nooit is gebruikt, is het nog in goede staat. Zeker na de ingrijpende renovatie, waardoor de voormalige officiersmess nu ook is voorzien van een moderne keuken.

Enkele van de activiteiten op Fort 1881

Fort Ministerie

Fort Ministerie

Een uitdagend en gezellig teambuilding programma voor iedereen dat je vooraf zelf samenstelt. Vanaf 20 personen,

  • Programma op maat, binnen en buiten
  • Duur: 2-3 uur
  • van 20 - 150 personen
  • Exclusief op Fort 1881

Bekijk deze activiteit »

Veel mogelijkheden voor bedrijfsuitjes

Fort Evenementen biedt u hier een groot aantal programma’s. Ze variëren van leuke workshops als vergaderbreak tot avontuurlijke teambuilding programma’s. Neem contact op met onze event managers. Zij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en hoe we een evenement kunnen bieden dat naadloos aan uw wensen voldoet.

Neem een kijkje op Fort 1881

 

Bijzondere geschiedenis Fort 1881

Dit fort in Hoek van Holland kent een bijzondere geschiedenis. Deze kunt u ervaren in het museum. Zo vond aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een bijzondere ministerraad plaats in het fort. Het was de enige ministerraad die ooit buiten Den Haag is gehouden. De regering besloot op deze vergadering dat koningin Wilhelmina zo snel mogelijk naar Engeland moest en bepaalde daarmee de positie van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. U kunt nu net als de ministerraad in Hoek van Holland vergaderen.

Locatie Fort 1881

Enkele van onze andere forten

topfort
Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuidentopfort

IJmuiden, Noord-Holland

  • Capaciteit: 20 - 600
  • Geopend: Hele jaar
  • Sfeer: Zakelijk, outdoor
fortpannerden

Fort Pannerden

Doornenburg, Gelderland

  • Capaciteit: 25 - 250
  • Geopend: Hele jaar
  • Sfeer: Groots, actief