Bijdrage herstel Werelderfgoed

||Bijdrage herstel Werelderfgoed
Bijdrage herstel Werelderfgoed 2017-10-27T08:42:38+00:00
uitreiking fort pilaar

Bijdrage aan het herstel van Werelderfgoed

Eén van de redenen waarom wij met Fort Evenementen zijn begonnen, is het behouden van een stukje prachtig Werelderfgoed. Met veel plezier zien wij dat steeds meer forten een nieuwe functie krijgen zodat ze kunnen worden behouden en tentoongesteld aan het publiek.

Dit stukje geschiedenis is helaas nog altijd niet heel bekend bij het grote publiek, maar wel enorm belangrijk geweest, in dit geval, voor Nederland. Wij proberen deze bekendheid met Fort Evenementen te vergroten en het publiek kennis te laten maken met de vaak fascinerende en persoonlijke verhalen die bij deze forten horen.

UNESCO Werelderfgoed

De forten die onderdeel zijn van de Stelling van Amsterdam behoren inmiddels al jaren op de UNESCO Werelderfgoed lijst en de Hollandse Waterlinie zal zich hierbij waarschijnlijk gaan toevoegen in 2019. Dit geeft wel aan hoe belangrijk de forten voor onze cultuur zijn.

Wat gebeurt er met uw bijdrage?

Aan het eind van het jaar gaan wij samen met Stichting Liniebreed Ondernemen op zoek naar een project waarmee wij kunnen bijdragen aan het herstel van het Werelderfgoed. Stichting Liniebreed Ondernemen helpt de forten o.a. bij meer bekendheid en bezoekers, netwerkt tussen fort-ondernemers en organiseert meerdere publieksevenementen op forten.

Zodra wij het eindbedrag weten van onze bijdragen over het hele jaar, gaan we op zoek naar een geschikt project om de Fort Pilaar plus cheque aan te doneren. Hierbij kun je denken aan het herstel van bijvoorbeeld een ruimte in het fort of nieuwe kleding voor de vrijwilligers.

Fort Pilaar 2016

De Fort Pilaar 2016 is uitgereikt aan de vrijwilligers van Fort bij Edam. Met de € 2.000 gaan zij zorgen voor een aantal verwarmde ruimtes in het fort zodat zij het hele jaar door bezoekers kunnen ontvangen en wat extra geld kunnen verdienen met het verhuren van ruimtes, zodat het fort verder wordt opgeknapt. En een mooie bijkomstigheid is dat de vrijwilligers er op hun klusdag ook warmpjes bij zit. Gefeliciteerd, vrijwilligers van Fort bij Edam!

Fort Pilaar 2017

Fort Evenementen deelt in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen de FORTPILAAR uit. Deze award werd vorig jaar gewonnen door Fort bij Edam t.b.v. de verwarming van het fort.
Dit jaar is er aan de Fortpilaar een geldprijs van € 3000 verbonden, en is specifiek bestemd voor forten die voornamelijk door vrijwilligers worden gerund. Doel is om met dit bedrag een duurzame investering te doen in het betreffende fort. De Pilaar wordt uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsborrel van SLO.

Vindt u dat uw fort of organisatie in aanmerking moet komen voor de FORTPILAAR of is er een organisatie die u deze prijs van harte gunt? Stuur dan voor 15 december een korte motivatie naar info@liniebreed.nl die antwoord geeft op drie vragen: waarom zou juist uw organisatie in aanmerking komen, aan welk project zou u het bedrag willen besteden en wat zou de prijs voor een verschil kunnen maken voor het duurzaam behoud van het fort. Wie weet valt u in de prijzen en wordt een langgekoesterde wens werkelijkheid.

0294 – 700 204

Ik wil graag een offerte aanvragen