Sinds een paar maanden is ons auto-park uitgebreid met Sjakie, de brandweer-rode auto van onze event manager Lisa. Deze stoere Land rover Defender past natuurlijk helemaal perfect bij de robuuste uitstraling van de forten in Nederland.

4X4 liefhebbers

Via Sjakie kwamen we in contact met nog meer 4×4 liefhebbers, dus bedachten we dat het leuk zou zijn om deze coole wagens eens kennis te laten maken met onze forten. Zo is de Fort Rally geboren!
In het weekend van 14/15 april start het fortenseizoen weer en openen vele forten hun deuren voor het seizoen, dus dit leek ons de perfecte gelegenheid om de 4×4 liefhebbers kennis te laten maken met deze bijzondere locaties!

Nieuwe Hollandse Waterlinie

En dan moet je dus een route gaan bedenken. In Nederland zijn er meerdere waterlinies, dus welke is het meest geschikt voor de eerste Fort Rally? Om het centraal te houden hebben we gekozen voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een voormalige verdedigingslinie die van Muiden tot de Biesbosch loopt. Over deze linie vind je zo’n 40 forten, soms zichtbaar, soms verstopt in het groene landschap.

Fort Rally Landrovers
Fort Rally Werk aan de Korte Uitweg

We zijn gaan praten met meerdere forten, om te zien of zij het ook een leuk initiatief vinden en wat blijkt? Ze staan allemaal te springen van enthousiasme. Want een groot aantal van die stoere 4×4’s op hun fort is ook wel heel gaaf!

Vestingstadje Naarden

De start vindt plaats in het charmante vestingstadje Naarden, bij het Vestingmuseum. Hier kun je meteen al kennismaken met de geschiedenis van de waterlinie in het museum met een lekker kopje koffie of thee.

Groene wegen en historische forten

Met de roadbook in je hand ga je een leuke tocht maken langs vele forten. Geen snelwegen, geen extreem offroad, maar vooral groene wegen met de historische forten.
Bij een aantal forten is er de mogelijkheid om te stoppen voor een kort bezoekje aan het fort om bijvoorbeeld een lekkere soldatenlunch te nuttigen, het Waterliniemuseum bezoeken of met een luchtbuks op veldflessen te schieten!

Fort Rally Naarden
Fort Rally Sjakie

We eindigen bij het fantastisch gerenoveerde Werk aan het Spoel in Culemborg. In 2007 onderging Werk aan het Spoel een ware metamorfose en is het fort door een landschapsarchitect en kunstenaar op een andere manier zichtbaar geworden. Hier kun je als afsluiter de prachtige foto-tentoonstelling “Forten van Boven” bekijken en staat een heerlijke borrel klaar, waar je gezellig het gesprek aan kunt gaan met mede 4×4’ers!

Inschrijven via fortrally.nl

Zien we je ook bij de nu al legendarische eerste Fort Rally op 15 april? Schrijf je in via www.fortrally.nl.

Fort Rally Boogschieten
Fort Rally Werk aan het Spoel