Een standaard vraag bij onze aanvragen (helemaal op deze gure “herfst” dagen) is wat te doen als het regent. Heel logisch in dit leuke kikkerlandje.

Want als je ergens niet van op aan kunt hier, is het wel het weer. Ongeacht of je een gezellig afdelingsuitje wilt doen in mei, of je jubileum wilt vieren in oktober.

Plan B

Het weer is zo onvoorspelbaar geworden de laatste jaren, dat wij altijd moeten denken aan een plan B.

Als je het water op gaat tijdens je evenement, adviseren wij een stormverzekering af te sluiten. Een kleine extra kostenpost, maar als de schepen niet kunnen varen naar Pampus of IJmuiden, scheelt het iedereen toch wel heel veel geld.

Alternatief

Uiteraard proberen we altijd een alternatief te bedenken. Gelukkig weten onze klanten dat dit risico erbij zit en tonen ze altijd begrip voor de situatie.

weer-02
weer-03

Bij de evenementen op de forten zonder boottransport is het iets makkelijker om een plan B te bedenken. De meeste forten hebben grote ruimtes waar eventuele activiteiten of borrels ook binnen gedaan kunnen worden. Dus reserveren we tegenwoordig eigenlijk altijd standaard een extra ruimte.

Voor lief nemen

Ervaring leert wel dat het weer vaak voor lief wordt genomen door onze klanten. Als je iets buiten hebt gepland, wil je dit ook zo uitvoeren en neem je de wat frissere temperaturen voor lief en een beetje regen mag ook niet de pret drukken. Een lekker kampvuurtje erbij of een gezellige tent extra opzetten en de sfeer wordt nog intiemer.

Geluk qua weer

In de vele jaren dat wij evenementen organiseren, hebben we eigenlijk vaak geluk gehad wat het weer betreft. Het is één keer voorgekomen dat we een evenement echt moesten aflasten vanwege het weer. En dit was ook nog eens besloten door de klant zelf. Zij zijn als alternatief heerlijk gaan eten met alle medewerkers en wij hadden een enorme taart geregeld als toetje alsook een cabaret-act. De medewerkers hebben eigenlijk nooit geweten dat er een ander programma was. Het oorspronkelijke programma is een jaar later alsnog uitgevoerd!