Mijn collega’s hebben het in hun vorige blogs ook al aangegeven, maar de afgelopen maanden gaan je niet in de koude kleren zitten. Het doet mij denken aan een reclame van een telecom provider. “Wie had dat gedacht, van een gevulde agenda in februari, naar maart met veel penarie”. Inmiddels zijn we een aantal weken en vele brainstormsessies, vergaderingen en overleggen verder. En hebben we weer een soort van koers voor de aankomende maanden.

Van origine zijn we een zakelijk evenementen bureau, met ruim 300 evenementen per jaar. Zakelijke bijeenkomsten zijn nog steeds lastig merken we. Gelukkig zien we wel weer beweging in de markt en er komen voorzichtig aanvragen binnen. Maar de periode waar we nu inzitten is normaal ons hoogseizoen en die gaan voor dit jaar helemaal missen. En wat ga je dan doen?

Familie uitje door Muiden, Weesp en de Vechtstreek

We hebben op kantoor een fantastisch team, met ieder zijn of haar eigen kwaliteiten, maar creatief zijn we gelukkig allemaal! En dat hebben we nodig in deze tijd. Naast allerlei goeie initiatieven naast onze corebusiness (zoals de Anderhalve Meter Shop) zijn we ook gaan bedenken wat we wel kunnen faciliteren en organiseren, waar zijn we goed in en wat past bij alle prachtige fort locaties.

Dat eerste item werd de ‘Fort Family Rally’. Een fantastische puzzelrit als familie uitje met rally-navigatie door de Gooi- en Vechtstreek. Dit begon allemaal doordat iemand riep: “Vroeger deed ik met mijn ouders vaak een puzzelrit”. Na het uitzetten van de route, bedenken van alle puzzels, de bingo en vragen zijn we in overleg gegaan met het RIVM. Met de belangrijkste vragen: Mag dit? Doen we het goed? Waar moeten we aan denken? Na dit overleg is de rally online gegaan en het is een doorslaand succes. Dat zijn toch wel de successen waar ons forthart sneller van gaat kloppen!

De nieuwe webshop van Fort Evenementen

Nu zijn we een aantal weken verder en is onze webshop inmiddels online met leuke ideeën voor een familie uitje. Ik hoop dat het jullie niet ontgaan is! Naast de eerste rally, die inmiddels ‘Fort Family Rally Gooi en Vechtstreek’ heet, bieden we nu een tweede rally aan: ‘De Fort Family Rally Nieuwe Hollandse Waterlinie Zuid’.

Deze nieuwe rally heeft dezelfde opbouw als de succesvolle eerste. Men start in de vesting Gorinchem en gaat via veel verschillende forten richting Vianen. Een prachtige route van zo’n 50 km, zonder snelweg. Ik heb al vele forten gezien, maar nooit alle wegen ertussen! Wat is er nog veel bewaard gebleven van dit prachtige wereld erfgoed! Naast de mooie route hebben we weer leuke activiteiten voor het hele gezin. Naast de navigatie (lastiger dan je denkt!) heeft ook de rally een bingo voor de jonge deelnemers. Daarnaast hebben we allerlei vragen en raadsels bedacht bijpassend bij de route en omgeving.

Eropuit met een familie uitje

Naast de mooie route en verschillende opdrachten biedt dit familie uitje ook voldoende mogelijkheden om de forten van wat dichterbij te bekijken. Inmiddels zijn er veel forten op de route weer geopend voor publiek. Wat dacht je van Fortbrouwerij Everdingen? Het bekroonde bier van Duits&Lauret komt uit dit fort. Een mooie stop voor de papa’s en mama’s!

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor een stop en een heerlijk picknick. Waar ik ook nog nooit geweest was is Werk aan de Groeneweg. Hier kan je oude loopgraven verkennen in een prachtig en rustig stukje natuur. Echt een aanrader. Ik ga verder niet meer verklappen, maar jullie merken al dat ik enthousiast word. De enige tip die ik kan geven is: DOEN!

Albert