Bam. Een schot. Gekletter. En hilariteit alom, terwijl het meisje van de receptie glimt van trots. Ze heeft zojuist met één schot twee veldflessen van de schraag geschoten.

Ze had nooit eerder een geweer aangeraakt

Nog geen minuut eerder had ze voorzichtig de luchtbuks aangepakt. Ze had nooit eerder een geweer aangeraakt, bezwoer ze. Haar mannelijke collega’s waren zo galant de buks voor haar te laden en kijken nu een beetje bedremmeld naar de gevallen flessen. Zelf hadden ze tot dan toe slechts één veldfles – of nog erger – helemaal geen veldfles geraakt. Maar ze zijn slechts even uit het veld geslagen, want met extra fanatisme laden ze het geweer voor de volgende ronde.

martin-schieten-04
martin-schieten-02

Fort Schot, zo heet dit spel waaraan deze groep verhuizers deel neemt. Het is een onderdeel van Fort Trivial, één van de teambuilding programma’s die Fort Evenementen organiseert voor bedrijven en die telkens worden gehouden in het prachtige decor van een eeuwenoud fort.

75 Verhuizers vermaken zich met uiteenlopende opdrachten

Vandaag is dat Fort Wierickerschans aan de Oude Rijn in Bodegraven. De in totaal 75 verhuizers vermaken zich – verdeeld over acht teams – met zes uiteenlopende opdrachten. Ik begeleid vandaag Fort Schot. De opdracht is om een aantal veldflessen om te schieten. Dat lijkt simpel, maar een beperking van 15 minuten en een gelimiteerd aantal kogels maken de opdracht pittig.

martin-schieten-03
martin-schieten-01

De wisselwerking tussen de teamleden en de teams onderling is bijzonder. Ervaren schutters – “Ik heb nog in militaire dienst gezeten” – moedigen onervaren schutters aan om mee te doen.

High fives worden uitgedeeld

Alle teamleden schieten met evenveel fanatisme. High fives worden uitgedeeld op het moment dat er weer een veldfles omgaat. En hoewel ik als begeleider natuurlijk volstrekt onpartijdig ben, deel ik gewoon mee in de high fives. Natuurlijk wil elk team weten hoeveel flessen de andere teams hebben omgeschoten om vervolgens hun uiterste best te doen dat aantal te verbeteren.\

Niemand evenaart de prestatie van de receptioniste

Maar niemand evenaart de prestatie van de receptioniste. Zij weet na haar eerste ‘dubbelslag’ nog eens twee veldflessen tegelijk om te schieten. Kunnen we nu nog wel veilig langs de receptie, wil een van de deelnemers weten.

Weer een geweldige blog geschreven door Martin Gerritsen, tevens communicatiespecialist bij Tekstbeeld.eu.