Omdat Nederlanders deze zomer massaal in eigen land blijven, bieden wij de beste tips voor de zomervakantie. Vakantiebestemmingen als “Hintergarten” en “Tuinesië” zijn populairder dan ooit lezen we in alle media. De zakelijke markt tilt het boeken van hun bedrijfsuitjes over de zomer heen en dat biedt Fort Evenementen nu de kans om van jouw staycation een succes te maken. Hoogste tijd dus om wat zomerse tips voor een dagje uit op een fort hier te delen. We zetten de leukste tien voor je op een rij:

1) ONTDEK JE PLEKJE

Nu we met elkaar nog even twijfelen over vertrek naar het buitenland ontdekken we dicht bij huis vaak de mooiste plekjes voor een familieuitje. Het Plofhuis – een voormalige munitieopslagplaats – bij Fort Uitermeer aan het water in Weesp is zo’n plek waar deze zomer allerlei kleinschalige activiteiten te beleven zijn om van een dagje uit in eigen land echt iets bijzonders te maken.

2) FORTEN ZIJN COOL

Wordt de hitte je soms ook teveel? Forten zijn cool, letterlijk en figuurlijk! Zo kun je bij Forteiland IJmuiden op avontuur in het fort, bij Fort Markenbinnen gaan lasergamen of een rondleiding doen bij het indrukwekkende Fort Pannerden. Om zomaar wat tips voor de zomervakantie te noemen!

3) ACTIVITEITEN DIE WEL KUNNEN

De afgekondigde versoepelingen bieden weer volop ruimte voor leuke coronaproof activiteiten die wél kunnen. Zo heeft het Plofhuis bij Fort Uitermeer een stoer parcours waar je met RC mini Landrover Defenders je behendigheid kunt testen. Een te gekke challenge voor een dagje weg met de kids. Ook een workshop boogschieten is op deze fijne plek al mogelijk met 4 personen (vanaf 12 jr.)

4) SUMMER FORTIVAL BIJ FORT UITERMEER

The Place To Be deze zomer is het Summer Fortival waar je in juli en augustus iedere woensdag en zondag een kleinschalig family & friends festival beleeft vol activiteiten, lekkere hapjes en drankjes uit de Fort-Truck en nog veel meer.

5) FORT FAMILY RALLY

Liever op pad met de auto? Dan is deze autopuzzelrit langs verschillende forten echt iets voor jou. Onderweg los je allerlei puzzels en raadsels op en doe je een fortenbingo. Wegens groot succes zijn er inmiddels al twee verschillende routes online te boeken. Eén door Gooi en Vecht en één in Zuid-Holland.

6) FAMILY ESCAPE ROOM EXPERIENCE

Dé tip voor een regenachtig dagje uit in eigen land! Deze Family Escape Room Experience doe je in het Plofhuis bij Fort Uitermeer. Jullie worden niet opgesloten maar moeten binnen de tijd de materialen verzamelen om het kanon te laten ontploffen. Combineer ‘m met een speurtocht over het fortenterrein en je hebt echt een super dagje uit!

7) VESTING GAME NAARDEN

Voor iedereen die lekker veel op z’n telefoon zit is deze Vesting Game door het prachtige Naarden vast een verademing. Download de app en struin met familie of vrienden door deze prachtige plaats op zoek naar raadsels en hilarische foto-opdrachten.

8) ACTIVITEITEN VOOR THUIS

Ook thuis kun je het natuurlijk gezellig maken deze zomer. Wat dacht je van behendigheidsspel de Fort Ladder of een ouderwets potje Fort Memory? In de shop van Fort Evenementen bestel je ze online en gaan we gelijk met je bestelling aan de slag.

9) DO IT YOURSELF

Ben je met minimaal 8 personen dan is een teambuilding programma vast iets voor jullie. Met de Fort Do It Yourself verzorgt Fort Evenementen de materialen en kun je zelf de begeleiding doen van dit spelprogramma op maat. Dit kan op bijna alle forten maar ook bij je thuis.

10) PLOF HIER MAAR LEKKER NEER

Ook een beetje moe(deloos) van alle corona-stress? Plof dan lekker neer met dit unieke buitenkussen incl. ontspannen tekst. Bestel ‘m online via shop.fortevenementen.nl en trakteer jezelf of iemand anders op dit relaxte cadeau.